Pakjesavond aftelkalender

De Papiergoedclub-lijstjes-Goen-klein
Hallo daar ben ik (Boet) weer! Pakjesavond komt er weer aan! Vind jij het ook zo spannend? Wel zo leuk als je kan zien hoeveel dagen je nog moet wachten tot 5 december. Daar hebben wij iets leuks op bedacht!

Uitleg

Wat nou als je een slinger van verschillende leuke sinterklaashuisjes ophangt. Daarmee tel je de dagen af. Elke dag zet je het sinterklaasknijpertje een getal lager. Je kan beginnen met 24 huisjes en aftellen zodra Sinterklaas Nederland binnenvaart. Of je begint bijvoorbeeld 10 nachtjes voor Pakjesavond met aftellen. Zo weet je precies hoeveel dagen er nog over zijn!

PS voor 2017

Dit jaar is Sinterklaas wat korter in Nederland! Als je 18 november begint met aftellen en 5 december Sinterklaas viert, hoef je maar 17 huisjes op te hangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Benodigdheden

• Wasknijper;
• printer;
• papier;
• schaar;
• touw of wol;
• lijm of dubbelzijdig tape;
• eventueel kleurpotloden.

De stappen

  1. De pdf van de Pakjesavond aftelkalender (kleur of zwart-wit) krijg je als je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Meld je aan en je hebt hem binnen 1 minuut!
  2. Print de Pakjesavond aftelkalender (kleur of zwart/wit).
  3. De zwart-witte versie kan je samen inkleuren. Heb je daar geen zin in? Dan kun je ook de gekleurde versie nemen.
  4. Knip de huisjes uit en maak met een perforator gaatjes op de aangegeven rondjes bovenaan de huisjes.
  5. Rijg de huisjes aan een draadje. Plak ze aan de achterkant eventueel vast met een plakbandje.
  6. Knip Sinterklaas uit en plak hem aan een knijpertje vast met lijm of dubbelzijdig tape.
  7. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de huisjes ophangen. Wij hebben een plank gebruikt maar je kan het natuurlijk ook gewoon aan het plafond hangen.

 

Let op!

Voor het maken van de slingers is een schaar nodig. Wij adviseren om de ‘Pakjesavond aftelkalender‘ onder toezicht van ouders te maken.

Tip!

Verstevig de huisjes met een kartonnetje of print het op dik papier!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog meer ideeën voor Sinterklaas!

Papiergoed Sinterklaas schoenzetkalender

Dim: “Ik zit elke avond precies om zes uur klaar voor het  Sinterklaasjournaal en vanmiddag ga ik alvast wat maken voor Sinterklaas. Ik ga de Sinterklaas schoenzetkalender inkleuren. Je download die van 2017 hier.

 

 

 

 

Papiergoed_Sinterklaas_Verlanglijstje

Finola: ‘Ik heb ook een tip voor deze woensdagmiddag, een mooi verlanglijstje voor Sinterklaas maken. Wij hebben een pdf gedownload, geprint en vervolgens plaatjes op geplakt en gekleurd. Je kan hem natuurlijk ook nog versieren met glitters of stempels. Nu nog even wachten tot zaterdag voor we de tekeningen in de schoen (of laars ;-)) doen.’

Wat een pret hé? Nog voor we een cadeautje hebben gehad!

Groetjes, Boet


Doe jij ook mee met de Papiergoedclub?

Vanmiddag hebben wij deze slinger/aftelkalender gemaakt. Maar we doen elke woensdagmiddag iets creatiefs. Wil jij weten wat we nog meer doen? Kijk dan eens op papiergoed.nl/papiergoedclub of op onze Facebookpagina.

Deze slinger is voor eigen, individueel gebruik. Commercieel gebruik, of veelvoudig printen van document is alleen toegestaan indien schriftelijke toestemming is gegeven. Het bericht ‘Pakjesavond aftelkalender’ verscheen als eerste op papiergoed.nl.